Jornada de la Pedra Seca


Inici: 18 de maig del 2024
Acció de:
Sumem Patrimoni amb CATEB

El proper 18 de maig s'ha organitzat una jornada explicativa de la construcció en Pedra Seca a Catalunya. 

La jornada s'iniciarà amb l'Assemblea anual de l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional (APSAT) que realitzaran a porta tancada a l'edifici de Palau Bojons. 

Un cop acabada la seva assemblea, se'ls farà una ruta a càrrec de Sumem Patrimoni per fer-los coneixedors de la tipologia d'arquitectura tradicional de Vic.

A la tarda s'inicien les accions a la ciutadania:

16:30h. Inauguració de l'Exposició Tota Pedra fa Paret, instal·lada a la sala d'exposicions del CATEB - Delegació d'Osona i el Moianès (Rambla del Passeig 71, Vic). Aquesta exposició serà visitable fins el dia 27 de juny del 2024 (dins l'horari d'obertura de les oficines del CATEB).

APSAT i el departament de cultura de la Generalitat de Catalunya han produït aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural per part de la UNESCO, el novembre del 2018. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d'aquesta arquitectura, harmònica amb l'entorn natural i la sostenibilitat. 

Un cop inaugurada l'exposició, es farà entrega del Premi Pedra Seca 2024.

17:00h. Taller de construcció en Pedra Seca a càrrec de Roger Solé. Es durà a terme al Passeig, al davant de les oficines del CATEB. No cal inscripció prèvia. 

Notícia APSAT


Veure totes les accions